Teška prometna nesreća na cesti Sotin-Opatovac

0

Foto: Ilustracija

Vozač teretnog automobila oduzeo prednost prolaska i udario u automobil kojim je upravljao alkoholizirani vozač.

U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je sedam prometnih nesreća. U šest prometnih nesreća nastupila je materijalna šteta (Otok, Županja, Posavski Podgajci, Drenovci, Vinkovci, Markušica), dok su u jednoj ozlijeđene tri osobe.

Jučer, 20. prosinca oko 11 sati na cesti Sotin-Opatovac dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Navedena dionica državne ceste D-2 bila je zatvorena od 11 do 16 sati radi obavljanja očevida prometne nesreće.

Očevidom je utvrđeno kako je 36-godišnjak s područja Požeško-slavonske županije, upravljajući skupom vozila – teretnim automobilom i prikolicom požeških registracijskih oznaka iz smjera Sotina u smjeru Opatovca, skretao ulijevo na prilazni kolnik i pritom oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu registracijskih oznaka Srbije, kojim je, s prisutnošću alkohola u organizmu od 2,49 g/kg, upravljao 44-godišnji državljanin Srbije, krećući se prometnom trakom iz suprotnog smjera. Uslijed toga je prednji dio osobnog automobila udario u desnu bočnu stranu teretnog automobila.

U prometnoj nesreći 44-godišnji vozač osobnog automobila je teže ozlijeđen, dok su putnici u njegovu automobilu, 72-godišnji državljanin Srbije i 47-godišnjakinja iz Vukovara, lakše ozlijeđeni.

Zbog izazivanja prometne nesreće kojom su prouzročene teške tjelesne ozljede druge osobe, protiv 36-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava, dok je 44-godišnjaku izdan prekršajni nalog zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola izvijestila je PU vukovarsko-srijemska.