Teška prometna nesreća na prometnoj dionici Vinkovci – Županja, poginuo 37-godišnjak

0

Fotografija: ilustracija

Sinoć, 13. listopada oko 23,15 sati, na cesti DC-55 (prometna dionica Vinkovci – Županja) dogodila se prometna nesreća s poginulom osobom.

Očevidom je utvrđeno da se 38-godišnjak upravljajući osobnim automobilom vinkovačkih registarskih oznaka sa nerazvrstane ceste, naspram benzinske postaje, uključivao u promet te pritom nije propustio sva vozila koja su se kretala tim kolnikom i nije poštivao oznake na kolniku (neisprekidana uzdužna crta), uslijed čega dolazi do udara osobnog automobila kojim je upravljao i osobnog automobila austrijskih registarskih oznaka, koje se pritom kolnikom kretalo iz smjera Vinkovaca prema Županji, a kojim je upravljao 21-godišnjak te je od siline udara vozilo stranih registarskih oznaka sletjelo s kolnika u odvodni kanal.

Policijski službenici kod 21-godišnjeg vozača, nakon provedenog ispitivanja, nisu utvrdili prisutnost alkohola u organizmu, dok je 38-godišnjaku u zdravstvenoj ustanovi primijenjen postupak vađenja uzoraka krvi i uzimanja urina za analizu radi utvrđivanja koncentracije alkohola i drugih supstanci.

Navedeni 38-godišnji vozač je pritom lakše tjelesno ozlijeđen, no putnik u tom automobilu, 37-godišnjak, nakon što mu je zbog zadobivenih tjelesnih ozljeda ukazana liječnička pomoć, 14. listopada oko 3 sata u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima preminuo, dok je 44-godišnjoj putnici ukazana liječnička pomoć pri čemu je utvrđeno da je teško tjelesno ozlijeđena.

21-godišnjem vozaču te njegovim suputnicima, 22- i 23-godišnjaci, je također ukazana medicinska pomoć u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima, pri čemu je utvrđeno da su u toj prometnoj nesreći lakše tjelesno ozlijeđeni.

Tijekom vršenja očevida te prometne nesreće, u vremenu od 23,30 (13.10.) do 02,10 (14.10.) sati, za promet je bila zatvorena ta dionica državne ceste broj DC-55 (Vinkovci-Županja).

Zbog sumnje da je kršenjem prometnih propisa izazvao prometnu nesreću protiv 38-godišnjeg vozača će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava za kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu izvijestila je PU vukovarsko-srijemska.