Tijekom proteklog vikenda zabilježeno 14 prometnih nesreća

0

Foto: Ilustracija

Apeliramo na vozače da vožnju i brzinu prilagode trenutnim uvjetima na cestama, uz obvezu poštivanja zakonskih propisa i vodeći računa o sigurnosti svih sudionika u prometu.

Od 8. do 10. siječnja 2021. godine na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je 14 prometnih nesreća, od čega 12 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta te dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

U prometnoj nesreći koja se dogodila 10. siječnja oko 13 sati na cesti Otok-Vrbanja, 48-godišnja vozačica nije prilagodila vožnju uvjetima na cesti te je vozilom sletjela u odvodni kanal, pri čemu je 76-godišnja putnica teško ozlijeđena, a 70-godišnja putnica lakše ozlijeđena.

Druga prometna nesreća s ozlijeđenim osobama dogodila se 10. siječnja u 16,40 sati u Vinkovcima. Upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (0,80 g/kg), 60-godišnjak je vozilom udario 50-godišnju pješakinju koja je kolnik prelazila na obilježenom pješačkom prijelazu, pri čemu je teško ozlijeđena.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vukovaru (tri prometne nesreće), Vinkovcima (dvije prometne nesreće), Županji (dvije prometne nesreće), Negoslavcima, Iloku, Nuštru, Donjem Novom Selu i na autocesti Zagreb-Lipovac.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli tri vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija zabilježena je kod 31-godišnjeg vozača u Otoku (1,77 g/kg).

Stacionarne kamere za nadzor cestovnog prometa zabilježile su 60 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila izvijestili su iz PU Vukovarsko srijemske.