Tijekom vikenda, dogodilo se šest prometnih nesreća

0

Fotografija:  ilustracija

I ovim putem PU vukovarsko-srijemska preporučujemo zbog vremenskih uvjeta da vozači prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivost (magla i noć), stanju kolnika (mokar, posut lišćem, klizav) i gustoći prometa (ranjive skupine na cesti biciklisti, pješaci, djeca i starije osobe).

Tijekom vikenda, dogodilo se šest prometnih nesreća, dvije sa materijalnom štetom u Tovarniku i Drenovcima, te četiri sa lako ozlijeđenim osobama. 

U petak, 27. siječnja oko 07,35 sati na državnoj cesti D2 u km 4+500, 13 dionice (Trpinja – Klisa), dogodile su se dvije prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama. 40-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom i uslijed ne držanja dovoljnog razmaka kada se kreće iza drugog vozila prednjim dijelom nalijeće na zadnji dio osobnog automobila kojim je u istom smjeru upravljala 30-godišnja vozačica usporavala brzinu kretanja vozila zbog sustizanja sporijih vozila, pri čemu je zadobila lake tjelesne ozljede. Nakon događaja, na osobni automobil kojim je upravljao 40-godišnjak nalijeće 46-godišnji vozač osobnog automobila zbog ne držanja dovoljnog razmaka iz vozila za kojim se kreće, pri čemu je 46-godišnji vozač zadobio lake tjelesne ozljede.

U petak, 27. siječnja oko 11,45 sati u Vinkovcima na raskrižju ulica Duga i Glagoljaška, vozač osobnog automobila pri skretanju u desno nije propustio 25-godišnju pješakinju koja je stupila na obilježeni pješački prijelaz, uslijed čega je došlo do udara vozila u tijelo pješakinje pri čemu je zadobila lake tjelesne ozljede.

U subotu, 28. siječnja oko 04,55 sati u Vođincima, 21-godišnji vozač osobnog automobila sa prisutnošću alkohola 0,89 g/kg, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, već je vozilo pomaknuo sa kolnika na zemljanu bankinu, gubi nadzor nad vozilom i udara u parkirana vozila, pri čemu je zadobio lake tjelesne ozljede.

Policijski službenici su zatekli 12 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 1,45 g/kg zabilježena je kod 33-godišnjeg vozača osobnog automobila u Vinkovcima.

Stacionarne kamere zabilježile su 6 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno na „4 ubojice u prometu“ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.

I ovim putem preporučujemo zbog vremenskih uvjeta da vozači prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivost (magla i noć), stanju kolnika (mokar, posut lišćem, klizav) i gustoći prometa (ranjive skupine na cesti biciklisti, pješaci, djeca i starije osobe).