Tijekom vikenda na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je deset prometnih nesreća

0

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda, od 21. do 23. kolovoza na području Policijske uprave zabilježeno je deset prometnih nesreća, od čega pet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Gaboš, Gunja, Vukovar, Bošnjaci, Vrbanja), dvije prometne nesreće u kojima su ukupno tri osobe lakše ozlijeđene (Vukovar-2) te tri prometne nesreće u kojima su tri osobe teže ozlijeđene (Bršadin, državna cesta Vinkovci-Županja, Vinkovci).

U Bršadinu u prometnoj nesreći zbog nedopuštene radnje vozilom vozačica drugog osobnog automobila teško je ozlijeđena. U dvije prometne nesreće, na cesti Vinkovci-Županja i na vinkovačkoj obilaznici, pri slijetanju motocikla s ceste teško su ozlijeđena dva motociklista.

U Vukovaru u prometnoj nesreći pri slijetanju vozila s ceste vozač s prisutnošću alkohola u organizmu od 1,66 g/kg lakše je ozlijeđen. Na cesti kod Sotina pri slijetanju vozač osobnog automobila s prisutnošću alkohola u organizmu od 0,93 g/kg i putnik u vozilu zadobili su lake tjelesne ozljede.

Tijekom vikenda 17 vozača zatečeno je s prisutnošću alkohola u organizmu, od kojih su četiri vozača smještena u posebne prostorije policije do otriježnjenja. Najveća zabilježena koncentracija od 2,9 g/kg utvrđena je kod 48-godišnjeg vozača osobnog automobila u Vukovaru koji je i smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, vikend izvješće Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Stacionarne kamere za nadzor prometa zabilježile su 107 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

S obzirom da je nastavljen trend zatjecanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu, policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.