Tijekom vikenda policija u prometu zatekla 16 alkoholiziranih vozača

0
134

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske i dalje će svakodnevno provoditi nadzor i kontrolu prometa na cestama u cilju povećanja razine sigurnosti u prometu.

Tijekom vikenda, od 19. do 21. studenoga, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je 12 prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama te devet prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Oko 7 sati 19. studenog u Opatovcu 62-godišnji vozač osobnog automobila srbijanskih registracijskih oznaka je uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio s ceste i udario u betonski prilaz te zid obiteljske kuće, pri čemu je teže ozlijeđen, dok je 25-godišnja putnica u vozilu lakše ozlijeđena.

U Vukovaru, 20. studenog oko 11,50 sati na obilježenom pješačkom prijelazu nepoznati vozač je vozilom udario u tijelo 43-godišnjeg pješaka pri čemu je pješak teže ozlijeđen. Za vozilom i vozačem se traga.

Istog dana oko 17,20 sati u Županji, 80-godišnji vozač uključivao se osobnim automobilom županjskih registracijskih oznaka na kolnik, a da prethodno nije propustio sva vozila koja se kreću kolnikom, uslijed čega je 56-godišnji motociklist naletio na osobni automobil i pri padu zadobio tjelesne ozljede.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se Vukovaru (4), Vinkovcima, Vrbanji, Cernim, Starim Mikanovcima i na graničnom prijelazu Bajakovo.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 16 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija od 1,51 g/kg zabilježena je kod 20-godišnje vozačice u Vukovaru. Prema tri vozača određena je mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 38 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske i dalje će svakodnevno provoditi nadzor i kontrolu prometa na cestama u cilju povećanja razine sigurnosti u prometu.