Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 12 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu

0

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 1. do 3. travnja, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je sedam prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama te pet prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Oko 2 sata 1. travnja u Štitaru, 19-godišnjak je pod utjecajem prisutnošću alkohola u organizmu (1,37 g/kg) osobnim automobilom županjskih registracijskih oznaka te uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila u zavoju sletio s kolnika u odvodni kanal. Nakon prometne nesreće, vozač i 24-godišnja suvozačica zatražili su liječničku pomoć u Domu zdravlja Županja koji je izvijestio policiju o prometnoj nesreći. Iz DZ Županja upućeni su u OŽB Vinkovci gdje su im konstatirane teže ozljede. Očevidom je utvrđeno kako tijekom vožnje nisu koristili sigurnosni pojas. Protiv vozača policija će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Istog dana oko 22,40 sati u Vinkovcima, 29-godišnji vozač upravljajući teretnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka u raskrižju ulica oduzeo je prednost prolaska i bočno udario u osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka. Uslijed udara 22-godišnja vozačica i tri putnice u osobnom automobilu lakše su ozlijeđene.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Županji (2), Vinkovcima (2) i na graničnom prijelazu Bajakovo.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 12 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Zbog nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu, jedan vozač smješten je u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere su tijekom vikenda zabilježile 32 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila, najviše na cesti kod Gradišta.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske i dalje će svakodnevno provoditi nadzor prometa na cestama u cilju povećanja razine sigurnosti u prometu.