Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 16 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu

0

Foto: Ilustracija pixabay

Tijekom vikenda, od 4. do 6. ožujka policija je zabilježila devet prometnih nesreća i zatekla 16 alkoholiziranih vozača u prometu

Tijekom vikenda, od 4. do 6. ožujka evidentirano je devet prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Oko 11 sati 5. ožujka u Ulici dvanaest redarstvenika u Vukovaru, na parkiralištu trgovačkog centra, 70-godišnji vozač osobnog automobila je prilikom vožnje unazad udario u tijelo 71-godišnje pješakinje, koja je uslijed pada na tlo zadobila teške tjelesne ozljede.

Jučer, 6. ožujka oko 19,40 sati u ulici H.D. Genschera u Vinkovcima, 32-godišnji vozač bicikla uključio se u promet na kolnik s nogostupa, a da nije propustio sva vozila koja se kreću kolnikom, uslijed čega je biciklom udario u osobni automobil i pao na kolnik, pri čemu je zadobio lake tjelesne ozljede.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vukovaru (2), Vinkovcima, Šarengradu, Ivankovu, Cerni i Spačvi.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 16 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 1,92 g/kg zabilježena je kod 39-godišnjeg vozača u Ivankovu. Zbog nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu, četiri vozača smještena su u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere za nadzor prometa zabilježile su 61 prekršaj nedopuštene brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti DC55 kod Gradišta.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske i dalje će svakodnevno provoditi nadzor prometa na cestama u cilju povećanja razine sigurnosti u prometu izvijestili su iz PU Vukovarsko-srijemske.