Srijeda, 6 srpnja, 2022
27 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaTijekom vikenda zabilježeno osam prometnih nesreća i zatečeno osam osoba pod...

Tijekom vikenda zabilježeno osam prometnih nesreća i zatečeno osam osoba pod utjecajem alkohola

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda zabilježeno je osam prometnih nesreća i zatečeno osam osoba u upravljanju vozilom pod utjecajem alkohola.

Tijekom vikenda, od 21. do 23. siječnja na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je osam prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom te sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Oko 10,25 sati 21. siječnja na raskrižju ulica Nikole Andrića, Europske unije, Trg kralja Tomislava i Zmajeva u Vukovaru, 71-godišnja pješakinja stupila je na obilježeni pješački prijelaz u trenutku kada je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo za pješake, uslijed čega je na nju naletio moped vukovarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 62-godišnjak krećući se kolnikom dok je na semaforu za njegov smjer bilo upaljeno zeleno svijetlo. Nakon udara pješakinja i vozač pali su na kolnik, a pješakinja je pritom lakše ozlijeđena.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vukovaru (2), Gunji, Retkovcima, Slakovcima, Soljanima i na graničnom prijelazu Bajakovo.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli osam vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 1,7 g/kg zabilježena je kod 41-godišnjeg vozača u Vinkovcima. S ciljem sprječavanja nastavka činjenja prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, dva vozača smještena su u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 18 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno usmjereno na „4 ubojice u prometu“: upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije