U alkoholiziranom stanju pokušao pobjeći policajcima

0
Foto: pixabay ilustracija

Fotografija: Ilustracija

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 35-godišnjak će biti prekršajno prijavljen.

Sinoć, 20. rujna u 21.10 sati, prilikom nadzora cestovnog prometa u Vukovaru u Vinkovačkoj ulici, policijski službenici Policijske postaje Vukovar su reflektirajućom stop palicom zaustavljali osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka,  no, on se udaljio velikom brzinom.

Policijski službenici su ga ubrzo zaustavili u blizini Nuštra, ali kako se potom vozač pokušao udaljiti pješice, nad njim su uporabljena sredstva prisile te je priveden u policijsku postaju.  

Utvrđeno je kako se radi o 35-godišnjaku iz Vinkovaca, a provedenim ispitivanjem prisutnosti alkohola u organizmu smo mu utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 2,14 g/kg te je smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja.

Tijekom kriminalističkog istraživanja smo utvrdili da je 35-godišnjak upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu, prošao kroz crveno svjetlo, nije postupio po postavljenom prometnom znaku, nije se kretao obilježenom prometnom trakom i nije postupio po naredbama policijskih službenika.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 35-godišnjak će biti prekršajno prijavljen izvijestila je PU vukovarsko-srijemska.