Četvrtak, 29 srpnja, 2021
30.1 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaU HOTELU DUNAV U ILOKU Održan Savjet projekta Okusi hrvatske tradicije

U HOTELU DUNAV U ILOKU Održan Savjet projekta Okusi hrvatske tradicije

U hotelu Dunav u Iloku, održana je 11sjednice Savjeta projekta Okusi hrvatske tradicije kojoj je domaćin bila TZ Vukovarsko-srijemske županije. U radu sjednice sudjelovali su direktori  županijskih turističkih zajednica koji sudjeluju u ovoj najvećoj projektnoj suradnji u hrvatskom turističkom sustavu.

Glavna tema sastanka bio je dogovor o organizaciji Dana Okusa hrvatske tradicije, nacionalne gastronomske manifestacije  kojoj je cilj promocija hrvatskih tradicijskijh jela i ugostiteljskih objeklata nosilaca standarda Okusi tradicije koji ta jela nude. Kako je istaknuto, uvažavajući sve epidemiološke mjere u objektima, manifestacija ide dalje i njezino ovogodišnje  drugo izdanje održati će se u periodu od 20.-30.11.2020, a obuhvatiti će 11 hrvatskih županija  s više od stotinu ugostiteljskih objekata piše vusz.hr.

Dogovoreno je da će ponuda restorana za tu prigodu  sadržavati najmanje dva različita menia oblikovana od lokalnih tradicijskih jela i namirnica, a gostima  će se nuditi u tri cijenovne grupe: 75,00 kn; 95,00 kn, odnosno 125,00 kn.

Uz to, tijekom sastanka razgovaralo se o tijeku izrade prvog nacionalnog kataloga objekata nosioca standard Okusi hrvatske tradicije koji bi trebao biti predstavljen početkom studenoga, dok će prije toga na društvenim mrežama krenuti kampanja popularizacije lokalnih tradicijskih jela pod nazivom Svaki tjedan, tradicijski recept jedan.

Boravak u Vukovarsko-srijemskoj županiji, domaćin sastanka, i ujedno predsjednica savjeta, Rujana Bušić Srpak iskoristila je da goste upozna s bogatstvom i raznolikošću eno gastro ponude ovoga kraja.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.