U jučerašnjim prometnim nesrećama ozlijeđeno 11 osoba

0

Foto: Ilustracija

Prilikom sudjelovanja u prometu budite oprezni, poštujte prometne propise i čuvajte sebe i druge!

Jučer,  27. lipnja na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je sedam prometnih nesreća, od čega dvije nesreće s materijalnom štetom u Vinkovcima i Županji te pet nesreća s ozlijeđenim osobama, o kojima više u nastavku. U navedenim prometnim nesrećama ozlijeđeno je ukupno 11 osoba, tri teže i osam lakše.

Oko 5,35 sati na raskrižju državne ceste broj D55 (Vinkovci-Županja) i benzinske postaje, 42-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine se teretnim automobilom uključivao na kolnik D55 skrećući ulijevo, a da nije propustio sva vozila koja se kreću kolnikom te ceste. Uslijed opisane radnje, u lijevi bočni dio teretnog vozila udario je drugi teretni automobil, kojim je upravljao 27-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Od siline udara došlo je do prevrtanja teretnog automobila i poluprikolice kojim je upravljao 42-godišnjak. U prometnoj nesreći 42-godišnji vozač zadobio je teške tjelesne ozljede.

Oko 6,05 sati u Vinkovcima na raskrižju ulica, 36-godišnjak je upravljao biciklom i dolaskom do raskrižja na kojem se prometom upravlja semaforom, unatoč crvenom svjetlu na semaforu ušao je u raskrižje skrećući ulijevo, uslijed čega je došlo do naleta policijskog vozila na biciklistu koji je pritom lakše ozlijeđen. O ovoj prometnoj nesreći prethodno smo već izvijestili javnost priopćenjem.

Oko 9,35 sati na autocesti A3 Zagreb-Lipovac, 60-godišnji državljanin Turske zbog neprilagođene brzine kretanja vozila stanju kolnika (mokar i klizav od kiše) te vidljivosti i atmosferskim prilikama (pljusak) sletio osobnim automobilom je s ceste udesno na zelenu površinu i potom u odvodni kanal. Pri slijetanju, vozač i dvije putnice (dobi 18 i 57 godina) zadobili su lake tjelesne ozljede.

Oko 10,10 sati u Mirkovcima, 51-godišnji vozač osobnog automobila uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila naletio je na 57-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik van obilježenog pješačkog prijelaza. Pješakinja je u prometnoj nesreći teže ozlijeđena.

Oko 13 sati na autocesti A3 Zagreb-Lipovac, 26-godišnji državljanin Srbije, uslijed umora je pomaknuo osobni automobil udesno i udario u odbojnu ogradu. U prometnoj nesreći vozač i troje putnika (dobi 68, 25 i 37 godina) lakše su ozlijeđeni, dok je 54-godišnja putnica teže ozlijeđena.

Zbog počinjenih prometnih prekršaja kojima su izazvali tešku prometnu nesreću s ozlijeđenim osobama, protiv trojice vozača (dobi 42, 51 i 26 godina) bit će podnesena kaznena prijava za kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, dok protiv ostalih počinitelja prometnih nesreća slijede odgovarajuće prekršajne prijave.

Sve sudionike u prometu pozivamo na oprez i poštivanje prometnih propisa, kako svojim neodgovornim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastiti, ali i život ostalih sudionika u prometu.

Posebice apeliramo na vozače da prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivost (svitanje i sumrak), stanju kolnika (mokar, klizav) i gustoći prometa (ranjive skupine na cesti biciklisti, pješaci, djeca i starije osobe).