Subota, 21 svibnja, 2022
18 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaU jučerašnjoj kontroli brzine pala 26-godišnja vozačica pri brzini od 113km/h na...

U jučerašnjoj kontroli brzine pala 26-godišnja vozačica pri brzini od 113km/h na izlazu iz Rokovaca prema Vinkovcima

Na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske policijski službenici utvrdili su 40 prekršaja nedopuštene brzine kretanja.

Tijekom jučerašnjeg 24-satnog provođenja pojačanog nadzora brzine kretanja vozila u okviru ROADPOL-ove aktivnosti Speed Marathon, policijski službenici na području PU vukovarsko-srijemske utvrdili su 40 prekršaja nedopuštene brzine kretanja od ukupno 162 kontrolirana vozila.

Gotovo pola utvrđenih prekršaja sankcionirano je na području Postaje prometne policije Vinkovci, a najveća izmjerena brzina je 113 km/h, na izlazu iz Rokovaca prema Vinkovcima, kod 26-godišnje vozačice osobnog automobila iz Cerne.

Za provođenje pojačanog nadzora brzine kretanja vozila korišteni su svi raspoloživi uređaji za nadzor brzine i maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika.

Lokacije odabrane za ovu aktivnost određene su sukladno prijedlozima građana, uvažavajući i lokacije koje su se iskustveno pokazale kao mjesta na kojima se učestalo događaju prekršaji i prometne nesreće. Predložene lokacije koje građani smatraju „rizičnima“, a koje nisu bile obuhvaćene ovom akcijom, policijski službenici nadzirat će u okviru svojih svakodnevnih zadaća.

Kako bi spriječili događanja najtežih prekršaja i prometnih nesreća, policijski službenici će i nadalje prioritetno utvrđivati prekršaje nedopuštene brzine kretanja vozila, upravljanja vozila sa prisutnošću alkohola, opojnih droga i lijekova, ne korištenja sigurnosnog pojasa na svim sjedalima na kojima je sigurnosni pojas ugrađen i  korištenje mobitela i drugih uređaja koji ometaju vozača u sigurnosnom upravljanju vozila izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije