U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je pet prometnih nesreća

0

Fotografija: Ilustracija

U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je pet prometnih nesreća.

U tri prometne nesreće, u Nuštru i dvije u Vukovaru, nastupila je materijalna šteta kao jedina posljedica, dok su u dvije prometne nesreće dvije osobe ozlijeđene. U prometnoj nesreći u Vukovaru je jedna osoba lakše ozlijeđena, a u prometnoj nesreći u Vinkovcima jedna osoba teže, o kojoj više slijedi:

Jučer, 11. prosinca, oko 4.50 sati, 41-godišnjak je upravljao je biciklom, krećući se Ulicom Ante Starčevića u Vinkovcima. U jednom trenutku izgubio je nadzor nad biciklom te pao s bicikla i teže se ozlijedio.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno na „4 ubojice u prometu“ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.

I ovim putem PU vukovarsko-srijemska preporučuje da zbog vremenskih uvjeta vozači prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivosti (magla i noć), stanju kolnika (mokar, posut lišćem, klizav) i gustoći prometa (ranjive skupine na cesti biciklisti, pješaci, djeca i starije osobe).

Jednako tako, prije uključivanja u promet na cestama, u vrijeme nastanka zimskih uvjeta vozači su dužni odlediti stakla na vozilima radi vidljivosti, te s vozila ukloniti vodu, led i snijeg s ciljem sprječavanja nanošenja ozljeda i štete drugim sudionicima u prometu na cestama.