U punom su jeku radovi na izgradnji Gourmet centra u Vinkovcima

0
Dana 03.03.2021. putem linka Zoom Platforme održan je Info dan projekta “Authentic Gourmet Taste for Sustainable Socio-economic Development of Cross-border region” – Pannonia Gourmet koji je sufinanciran sredstvima ERDF i IPA II fondova EU iz Programa prekogranične suradnje INTERREG Hrvatska-Srbija 2014-2020.
Svim zainteresiranima predstavljene su aktivnosti projekta Pannonia Gourmet, a dr Nikola Vuksanović- expert gastronomije predstavio je Eat Pannonia partnerstvo i mogućnosti koje ono pruža.
Globalna pandemija uzrokovana korona virusom značajno je utjecala na naš svakodnevni život i poslovne aktivnosti, pa tako i na provedbu projekat, uslijed otežanog rada, rada od kuće, izolacijama i pozitivnim nalazima kasnili smo s nekim aktivnostima, a neke smo poput sajmova i putovanja morali odgoditi za neka bolja vremena.
Unatoč tome uspjeli smo se prilagoditi novom normalnom te uspjeli nadoknaditi kašnjenja i dostići unaprijed zadani vremenski plan aktivnosti.

U punom su jeku radovi na izgradnji Gourmet centra u Vrdniku kao i radovi rekonstrukcije Šokačkog stana (Pikovog stana) – Gourmet centra u Vinkovcima koji će biti opremljeni profesionalnom kuhinjom i edukacijsko-degustacijskim prostorom gdje će se organizirati pokazno-demonstrativne radionice koje će obuhvatiti razvoj inovativnih proizvoda tj. priprema tradicionalnih jela na moderan način ili na način fuzija kuhinja.

Pored infrastrukturnih radova izrađene su analize situacije prekograničnog područja koje su polazna točka pri identifikaciji autentičnih resursa te je na temelju inputa dobivenih analizama izrađen destinacijski menadžment plan.
Uspostavljene su društvene mreže: facebook, instagram, twitter i youtube putem kojih se projekt tijekom cijele provedbe promovira kao i putem službenih stranica projektnih partnera.

Dr Nikola Vuksanović- expert gastronomije predstavio je knjigu standarda i brend EatPannonia – turistički proizvod koji će povezati pružatelje proizvoda i usluga prekogranične regije u jedno, jedinstveno partnerstvo EatPannonia. Partneri će prikupiti autentičnu hranu i recepte te ih distribuirati kroz dva Gourmet centra u Vrdniku i Vinkovcima.
Na ovaj način partneri žele valorizirati gastronomiju regije i unaprijediti gastronomsko iskustvo u Hrvatskoj i pograničnom području Srbije