U ugostiteljskom objektu narušavao javni red i mir, oštetio inventar i prijetio

0

Fotografija: Ilustracija

Protiv 24-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Prijetnja i Oštećenje tuđe stvari, te slijedi i podnošenje optužnih prijedloga nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te članka 29. stavka 3. i članka 35. stavka 2. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom iz Bobote zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Oštećenje tuđe stvari i Prijetnja te prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Naime, u večernjim satima 15. veljače u ugostiteljskom objektu u Boboti,  24-godišnjak je u alkoholiziranom stanju (1,52 g/kg) narušavao javni red i mir vičući i razbijajući boce te prijetio uposlenici i osobama u objektu, mašući pritom nožem koji je bacio u fiskalnu blagajnu i time je oštetio, nakon čega je napustio objekt.

Policijski službenici su ga ubrzo pronašli i nakon obavljenog liječničkog pregleda u NMB „Dr. Juraj Njavro“ Vukovar priveli u službene prostorije policije i smjestili u posebnu prostoriji do otriježnjenja. Nakon toga je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje.

Provedena je i pretraga doma i drugih prostorija 24-godišnjaka kojom nisu pronađeni drugi predmeti kaznenog djela.

Osumnjičeni je 17. veljače predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a protiv njega je nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Prijetnja i Oštećenje tuđe stvari po prijedlogu oštećenog za kazneni progon počinitelja. Također, protiv 24-godišnjaka slijedi i podnošenje optužnih prijedloga nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te članka 29. stavka 3. i članka 35. stavka 2. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske.