U UTORAK, 11. SIJEČNJA, AKCIJA DARIVANJA KRVI U VINKOVCIMA

0
111

U UTORAK, 11. SIJEČNJA, AKCIJA DARIVANJA KRVI U VINKOVCIMA

PRIJAVE ZA TERMIN NA TELEFON 332-523

Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Osijek organizira akciju dragovoljnog darivanja krvi:

11. siječnja 2022. (utorak), od 9 do 13 sati
u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci

Prijave za termin darivanja krvi vrše se na telefon Crvenog križa Vinkovci 332-523. Svakih 15 minuta će biti planirane po 4 osobe, a darovatelji će odmah po telefonskoj prijavi dobiti SMS s terminom darivanja krvi.

Zbog striktnog poštivanja važećih epidemioloških mjera u svrhu sprečavanja širenja koronavirusa, darovateljice i darovatelji će biti zamoljeni da poštuju razmak od najmanje 2 m i koriste zaštitne maske. Bit će osigurana i dezinfekcija ruku darovatelja i djelatnika, kao i dezinfekcija prostorija i kreveta, te mjerenje temperature darovatelja.

Upute:

📍 osobe koje su se cijepile cjepivima Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca/Oxford, Johnson&Johnson/Jansen i Sputnik V mogu pristupiti akciji darivanja krvi nakon 48 sati ukoliko nisu razvile nikakve nuspojave, dok u slučaju nuspojava (umor, glavobolja, bolovi u mišićima, zimica, bolovi u zglobovima, povišena tjelesna temperatura, mučnina) mogu pristupiti akciji 7 dana nakon prestanka simptoma

📍 osobe koje su se cijepile cjepivom Sinopharm i Sinovac ili ne znaju kojim su cjepivom cijepljene odgađaju se na 14 dana

📍 na razdoblje od 14 dana odgađaju se osobe koje su putovale izvan Republike Hrvatske (računajući od datuma povratka u Hrvatsku)

📍 na razdoblje od najmanje 28 dana odgađaju se osobe koje su preboljele COVID-19 (računajući razdoblje od prestanka simptoma ili od rezultata pozitivnog testa na SARS-CoV-2 u slučaju asimptomatske infekcije).

📍 na razdoblje od 14 dana odgađaju se osobe koje su bile u kontaktu s osobama zaraženim sa SARS-CoV-2 (računajući od zadnjeg kontakta i pod uvjetom da nisu imali nikakvih simptoma infekcije).

Molimo ponesite svoju osobnu iskaznicu i darujte krv !

Provjerite svoje zdravlje – spasite nekome život !