Ponedjeljak, 18 listopada, 2021
10.6 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaU Vinkovcima započela 49. akcija "SOLIDARNOST NA DJELU" Prikupljaju novac i namirnice

U Vinkovcima započela 49. akcija “SOLIDARNOST NA DJELU” Prikupljaju novac i namirnice

VINKOVCI

U petak je diljem Hrvatske krenula 49. put humanitarna akcija “Solidarnost na djelu” pod geslom “Ne dvoji, za drugog izdvoji!”, u koju je uključeno, kao i svih godina do sada, i vinkovačko Gradsko društvo Crvenog križa.

Riječ je o najstarijoj humanitarnoj zajedničkoj akciji svih društava Hrvatskog Crvenog križa, a namijenjena je ljudima u potrebi. Tradicionalno se provodi drugog četvrtka u listopadu, i u njoj se prikupljaju materijalna i novčana dobra i za donirani novac uručuje se bon zahvalnosti od pet i jedne kune, numeriran i ovjeren žigom.

Primarni cilj je prikupljanje dobara za osobe u potrebi, ali jednako je važno i poticanje solidarnosti, posebice među mladima i mnoga se djeca kroz ovu akciju prvi put susreću s djelovanjem Crvenog križa. Prikupljenim novcem volonteri Crvenog križa, a ove ih je godine 15 tisuća, nabavljaju humanitarnu pomoć potrebnu korisnicima na terenu, uglavnom hranu, peći na drva i ogrjev, lijekove i slično.

  • Zahvaljujemo svim osnovnim i srednjim školama na području djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci što su podržale akciju. Stoga, uključimo se i ovaj put u što većem broju vođeni geslom naše akcije “Ne dvoji, za drugog izdvoji!”, kažu u vinkovačkom Crvenom križu i podsjećaju kako prikupljaju u pravilu originalno zapakiranu hranu s deklaracijom proizvođača i valjanim rokom upotrebe, higijenske artikle, odjeću, obuću, posteljinu i novac.

Materijalna pomoć može se donijeti u skladište GDCK-a, u Vinkovcima, u Ulici Josipa Kozarca 10 e, ili uplatiti na žiroračun GDCK HR0823600001101633106, s naznakom “Prilog za Solidarnost na djelu 2021”.

M. Flego-glas slavonije hr

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.