Petak, 1 srpnja, 2022
35 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaCrna kronikaU vrtu pronašao minobacačku granatu

U vrtu pronašao minobacačku granatu

Foto: PU koprivničko-križevačka

Želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 i pričekajte dolazak osposobljenih policijskih službenika

U subotu, 29. siječnja, u Vrpolju, prilikom obavljanja radova u vrtu, građanin je iskopao minobacačku granatu 82mm, koju je preuzeo policijski službenik protueksplozijske zaštite.
I nadalje pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja.

Upućujemo građane da sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 i pričekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilu i sa vozilima bez policijskih obilježja izvijestili su iz PU brodsko-posavske.

Dobro je podsjetiti
Akcija „Manje oružja – manje tragedija“
Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. 
Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.
Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl. 
Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja. 

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije