U VSŽ tijekom vikenda 15 prometnih nesreća – 10 u Vinkovcima

0

Upozoravamo vozače da brzinu kretanja vozila prilagode vremenskim prilikama i uvjetima na cesti

Tijekom vikenda, od 22. do 24. siječnja, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je 15 prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama te 13 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U prometnoj nesreći koja se dogodila 23. siječnja u 22,15 sati u Trpinji jedna je osoba teško ozlijeđena. 45-godišnja vozačica je, krećući se kolnikom ulice Velika, osobnim automobilom vukovarskih registracijskih oznaka prešla preko lijeve prometne trake, sišla s kolnika te prednjim dijelom vozila udarila u zemljani kolni ulaz, od kojeg se odbila u zrak i pri padu udarila u kosinu odvodnog kanala, ponovno se odbila u zrak i pri padu udarila u betonski kolni ulaz. U NMB Vukovar utvrđeno je kako je vozačica zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život.

Jučer, 24. siječnja u 17,10 sati u ulici Matije Gupca u Posavskim Podgajcima 38-godišnjak je, uslijed neprilagođene brzine kretanja stanju kolnika te gustoći prometa, osobnim automobilom bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka naletio na zaprežno vozilo kojim je ispred njega pod utjecajem alkohola (0,63 g/kg) u istom smjeru upravljala 24-godišnjakinja. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđena dva putnika na konjskoj zapregi.

Čak deset prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta dogodilo se u Vinkovcima, dok su dvije zabilježene u Vukovaru i jedna u Soljanima.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 11 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,18 g/kg zabilježena je kod 51-godišnjeg vozača u Vinkovcima.

Stacionarne kamere zabilježile su 43 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila izvijestili su iz PU Vukovarsko srijemske.

Upozoravamo!

Uslijed trenutnih vremenskih prilika kolnik može biti vlažan i sklizak, zbog čega je i prianjanje pneumatika na podlogu znatno otežano, produžava se zaustavni put prilikom kočenja, odnosno na takvom kolniku vrlo lako može doći od gubitka kontrole nad vozilom i slijetanja vozila s kolnika ili prelaska na dio kolnika za suprotni smjer i sudara s nadolazećim vozilima.
Zbog takvih uvjeta, posebno upozoravamo vozače da brzinu kretanja vozila prilagode vremenskim prilikama i uvjetima na cesti.