U županijskoj vijećnici održan sastanak Zajednice umirovljenika,

0

U maloj županijskoj vijećnici održan je sastanak Zajednice umirovljenika, na kojem su sudjelovale 17 udruga koje zajedno predstavljaju više od 5 tisuća umirovljenika u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Tijekom sastanka, predsjednik Odbora za treću dob Vukovarsko-srijemske županije, županijski vijećnik i koordinator Zajednice umirovljenika Marinko Lukenda, zajedno s pročelnikom odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Mariom Adamovićem, podijelio je prigodne uskrsne darove predsjednicima udruga.

Uz to, članovi zajednice su upoznati s javnim pozivom ureda umirovljenika Vukovarsko srijemske županije.

Javni poziv od datuma objave trajat će 30 dana kroz cijeli četvrti mjesec rekao je Lukenda.

Sudionici sastanka izrazili su zadovoljstvo susretom te su se složili da bi ovakvi sastanci trebali biti češći kako bi se umirovljenicima osigurala adekvatna podrška i skrb u njihovoj trećoj dobi.

Zahvaljujući uspješnoj suradnji udruga sa Zajednicom umirovljenika Vukovarsko-srijemske županije, više od 1500 umirovljenika je do sada ostvarilo pravo na prigodne pakete pomoći. Ova inicijativa je pokazala da udruge dobro surađuju sa Zajednicom umirovljenika, budući da je u prošloj godini 500 paketa bilo podijeljeno, a u ovoj godini se broj povećao za 1000.

Ovo je inače drugi sastanak Zajednice umirovljenike u ovoj godini na kojem su udruge izrazile zahvalnost što su po prvi put uključene u rješavanju problematike umirovljenika u Vukovarsko srijemsko županiji  rekao je koordinator ZU Marinko Lukenda.