Učenici OŠ Vladimira Nazora, Vinkovci ugostili talijanske prijatelje

0

Od 6.- 10. svibnja u našem su gradu boravili učenici iz talijanskog grada Varzija.  Učenici su u sklpuu Erasmus + projekta bili gosti učenika osnovne škole Vladimira Nazora, Vinkovci. Deset učenika u pratnji dvoje nastavnika dočekani su u obiteljima učenika. 

Školskih aktivnosti, radionica, izleta i zabave nije nedostajalo. Gosti su se, uz stručno vodstvo, upoznali s poviješću i ljepotama našeg grada, za njih su organizirane likovne i IKT radionice u školi i gradskoj knjižnici, te su se učenici imali priliku bolje upoznati kroz sportska druženja. Bila je to prilika da se upoznaju s Bosutom i okušaju u veslanju, uživaju u vožnji kroz šumu Kunjevce, upoznaju  Sopotsku kulturu i uživaju u dojmljivom ambijentu Pikovog stana.

Naredni dani bili su rezervirani za upoznavanje Srijema. Vožnja turističkim brodom od Nijemaca do izletišta Sopotac pokazala se kao pravi izbor, jer su se gosti mogli upoznati s florom i faunom ovog dijela Hrvatske, te uživati u promatranju ptica. Ništa manje zanimljivo nije bilo ni u drugom djelu dana kada su  gosti sa svojim domaćinima sudjelovali u školi jahanja i uživali u zajedničkom ručku na Vučedolu. 

Obilaskom vukovarskog vodotornja gosti su se upoznali s velikom ulogom koju je vodotoranj imao u Domovinskom ratu. Druženjem uz pub kviz o talijanskoj i hrvatskoj kulturi, završen je boravak talijanskih učenika u našem gradu. Bogatstvo različitosti, kulture i jezika  učinilo je ovo druženje nezaboravnim, ostavljajući svim sudionicima brojne uspomene i neka nova prijateljstva.