Uhvaćen bik Joza: Prije 14 dana pobjegao je iz klaonice, ali ipak neće završiti kao kobasica

0

Bik Joza je prije 14 dana pobjegao iz klaonice u Slatini, brzo je postao maskota grada, što mu je spasilo život. Večeras je uhvaćen i umjesto u klaonicu, smješten je na jednu farmu.

Bik Joza je prije 14 dana trebao krenuti prema klaonici, no mlada životinja od 380 kilograma je ipak odlučila uzeti sudbinu u svoje ruke. Pobjegao je iz tvornice Mesoprerada u Slatini, protrčao kroz sam centar grada i pobjegao u obližnju šumu.

Jozu su tražili puna dva tjedna, a kako nije ozlijedio nikoga, postao je omiljena maskota grada. Građani su mu dali ime, a iz klaonice su rekli da neće pod nož ako ga uhvate. I uhvatili su ga, u utorak navečer, nakon čega je smješten na jednu farmu – potvrdio nam je direktor slatinske Mesoprerade, Slavko Mađarić.

Mađarić nam je rekao kako će Joza ostati na životu te da neće završiti u klaonici gdje je iskočio iz kamiona i dao se u bijeg. U hvatanju bika Joze sudjelovao je i slatinski biker Gordon Turk, kojeg dio publike prepoznaje iz TV-a showa ‘Superpar’.

  • Danas smo konačno uspjeli uhvatiti bika neozlijeđenog. Poduzeli smo veliku akciju u kojoj su sudjelovali djelatnici grada, lovci, policija, a pomogli su i dronovi. Bilo nam je važno da sve dobro prođe. Joza je trenutačno na farmi s koje je i potekao, ali kroz dan ili dva bit će već prebačen na drugu, prikladniju farmu i tamo će dočekati starost. Bit će pošteđen – potvrdio nam je mesar Gordon, inače zaposlenik slatinske Mesoprerade.

Joza je tako svojim filmskim bijegom stekao veliku medijsku popularnost koja mu je osigurala pomilovanje i život na nekoj farmi bez bojazni da će ga zadesiti ista sudbina koja je namijenjena toj životinjskoj vrsti. Iz Mesoprerade su najavili da će više informacija o tome gdje će Jozo provesti život kao bik, a ne kao kobasica prenosi 24 sata hr.