Umrežavanje Osnovne škole „Antun i Stjepan Radić“ iz Gunje i Osnovne škole Ljubečna – Celje iz Slovenije

0

Na početku školske godine 2022./2023. Osnovna škola „Antun i Stjepan Radić, iz Gunje, uključila se po sedmi puta u hvale vrijedan međunarodni projekt „Čitanje ne poznaje granice/Branje ne pozna meja“. Partner u projektu bila im je drugu godinu zaredom slovenska Osnovna škola Ljubečna – Celje.

Završna aktivnost u projektu „Čitanje ne poznaje granice/Branje ne pozna meja“ bila je umrežavanje škola. Susret je organiziran putem aplikacije Google Meet online 6. lipnja 2023. godine u 10h.

Susret su organizirale učiteljica Ružica Taragdžić uz vodstvo knjižničarke dr. sc. Anite Tufekčić, dok su se susretu pridružile učiteljica Nataša Sedaj i školska knjižničarka Mojca Prebil Podpečan.

Prvo su se predstavili učenici 4. b razreda Osnovne škole Ljubečna iz Slovenije gdje je učenica na hrvatskom jeziku pročitala koje su se sve aktivnosti provodile u  njihovoj knjižnici za vrijeme trajanja projekta.  Zatim je uslijedila dječja pjesma „Mamica je kakor zarja /Moja je majka k’o zora“  koju su izveli učenici uživo pjevajući uz harmoniku i trubu. Učenici 4.b razreda iz Osnovne škole Ljubečna iz Slovenije čitali su knjigu Sretna obitelj, autora  Krešimira Huseinovića. Plod njihovog rada je lutkarska predstava s plosnatim lutkama od koje su napravili film, koji se nalazi na poveznici:  https://youtu.be/LZvbLpzOP_c

Na online susretu učenici 4.c razreda Osnovne škole „Antun i Stjepan Radić“ iz Gunje prikazali su učenicima iz Slovenije svoj rad na projektu kroz snimljeni lutkarski igrokaz koji se nalazi na poveznici: https://youtu.be/Z2KsW_HzXTY  

Naši učenici su čitali knjigu „Strašna vila u Groznoj šumi“ slovenske autorice Jane Bauer.

Susret je završio pozdravima i željom da nastavimo suradnju i iduće školske godine čitajući nove naslove slovenskih i hrvatskih pisaca.