Upravljao vozilom bez vozačke dozvole i tijekom sudske zabrane upravljanja

0

Foto: Ilustracija

U žurnom prekršajnom postupku jedan vozač kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 14.000 kuna, drugi kaznom zatvora od 45 dana uz primjenu uvjetne osude od šest mjeseci

Policijski službenici Postaje prometne policije Vinkovci su 14. ožujka u 13,30 sati u Zagrebačkoj ulici u Vinkovcima zatekli 68-godišnjaka iz Vinkovaca kako pod utjecajem alkohola u organizmu (0,73 g/kg) upravlja teretnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka, iako mu je zbog prikupljenih 12 negativnih bodova u razdoblju od dvije godine ukinuta i oduzeta vozačka dozvola, te prilikom vožnje nije koristio sigurnosni pojas.

68-godišnjak je uz naredbu smješten u posebnu prostoriju policije te 15. ožujka priveden na Općinski sud u Vinkovcima radi provođenja žurnog prekršajnog postupka. Presudom suda izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 14.000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci te plaćanje troškova prekršajnog postupka.

U kasnim večernjim satima istog dana u upravljanju vozilom bez vozačke dozvole i tijekom sudske zabrane upravljanja zatečen je i 32-godišnjak iz Slakovaca. Naime, policijski službenici su zatekli 32-godišnjaka u Ulici bana Jelačića u Vinkovcima kako upravlja osobnim automobilom njemačkih registracijskih oznaka, iako mu je sudskim rješenjem 5. ožujka 2021. godine izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od godinu dana te vozačka dozvola ukinuta i oduzeta. Odbio je preliminarno testiranje na droge te je uhićen i smješten u posebne prostorije policije do dovođenja na sud radi provođenja žurnog prekršajnog postupka.

U provedenom žurnom postupku 15. ožujka, 32-godišnjaku je izrečena ukupna kazna zatvora u trajanju 45 dana uz primjenu uvjetne osude ako u roku šest mjeseci ne počini ista djela te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od godinu dana i plaćanje troškova prekršajnog postupka izvijestili su iz PU vukovarsko srijemske.