Uskrsno kucanje pisanicama u ul. Marka Marulića -Vinkovačko Novo Selo

0

I ove godine je održano sad već tradicionalno Uskrsno kucanje pisanica u ulici Marka Marulića u Vinkovcima, točnije u Vinkovačkom Novom Selu.

“Ova naša tradicija svima nama starijima poznata još iz djetinjstva, već duži niz godina na moju inicijativu i Maria Kalića i uz podršku svih susjeda iz ulice nastavljamo održavanje “Uskrsno kucanje pisanica” ta naša tradicija je započela prije jedanaest godina i održava se i dan danas. Tradicionalno se održava na Uskrs i želja nam je da Radost Uskrsa, blagoslov i veselje prenesemo na mlađe i da ova tradicija u Slavoniji zapamćena od davnina ostane u nasljeđe sljedećim naraštajima” rekao je Slavko Jakuš.

Prošlogodišnji pobjednik Marinko Tunjić nije uspio obraniti naslov i ovogodišnji pobjednik je Mario Kalić koji je i jedan od pokretača inicijative ove godine uveli smo i kategoriju Limači gdje je pobjedu odnio Ivan Jakuš dodao je Slavko Jakuš

Želja im je da dogodine povećaju broj natjecatelja u kategoriji limači i da uvedu novu disciplinu žensku kategoriju, proširiti manifestaciju i aktivirati okolne ulice i možda za koju godinu preraste u ozbiljnu manifestaciju.
Običaji i tradicija se nastavljaju, tako da je današnja poruka “Bolje da nestane selo nego običaji”!