Srijeda, 28 rujna, 2022
12 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSportUspješno završena još jedna grupa polaznika Male škole plivanja Vinkovačkog plivačkog kluba

Uspješno završena još jedna grupa polaznika Male škole plivanja Vinkovačkog plivačkog kluba

Uspješno završena još jedna grupa polaznika Male škole plivanja Vinkovačkog plivačkog kluba u sklopu projekta Hrvatska pliva u 2022 godini koju sufinancira Ministarstvo turizma i sporta.
Po završetku programa svi zainteresirani se mogu nastaviti baviti plivanjem u VPK.

Prisjetimo se:

Vinkovački plivački klub osigurao je sredstva na natječaju Ministarstva turizma i sporta za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača Hrvatska pliva 2022.

Ukupan iznos programa je 147.525, kn. Ministarstvo turizma i sporta sufinancira program sa 117.725, kn ,a 29.800,00 kn VPK vlastitim sredstvima.

Kroz program koji je besplatan za sve polaznike, proći će 105 polaznika. Ove godine omogućeno je sudjelovanje i djece sa poteškoćama. Period trajanja programa je od lipnja do prosinca ove godine, a namijenjen djeci u dobi od 5 do 14 godina starosti. Osnovni cilj programa je osposobiti ne plivače da samostalno mogu preplivati 25 m, a sekundarni cilj je zadržati što je moguće veći broj djece u klubu kako bi se nastavila baviti aktivnim plivanjem. Program se sastoji od 20 sati koji je izrađen u suradnji s HPS. Treninzi će se održavati od ponedjeljka do petka u popodnevnim terminima. Na provedbi programa će sudjelovati 4 školovana trenera i jedan volonter sa velikim plivačkim iskustvom koji su i sami nekad bili plivači.

U okviru programa bio je organiziran Dan otvorenih vrata VPK na kojem su roditelji, djeca i svi zainteresirani mogli pratiti trening sa galerije. Također je bila organizirana edukativna radionica.


 

Predavanje na temu obuke neplivača održao je dr.sc. Mario Lovrić, a koje je namijenjeno svim roditeljima polaznika, trenerima, članovima kluba i drugim zainteresiranim korisnicima bazena.

 

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije