Velika promjena vremena: moguće su i prve pahulje snijega

0

I sutra će prijepodne biti najsunčanije na jugu, drugdje posvuda tmurno, uz maglu i niske oblake. U drugom dijelu dana stižu oblaci

Nemojte se iznenaditi ako ovoga vikenda s prozora zalepršaju snježne pahuljice, ukratko se može sažeti vremenska prognoza za vikend koju donosi meteorologinja N1 Tea Blažević.

Zbog stabilnih i mirnih prilika, nizine unutrašnjosti su već danima skrivene u magli i niskih oblacima. Znatno povoljnija, sunčanija je slika u gorju i duž obale, i to osobito južnog Jadrana. Naime, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana ima niske naoblake i dojam je tmurniji.

I sutra će prijepodne biti najsunčanije na jugu, drugdje posvuda tmurno, uz maglu i niske oblake. U drugom dijelu dana naoblačit će se i u južnim područjima.

Na moru će puhati umjereno jugo, a treba računati i na povremenu kišu, prije svega u gorju i na sjevernom Jadranu, a prema kraju dana i u unutrašnjosti, uglavnom sjeverozapadnoj.

U noći na nedjelju, spuštanjem hladnijeg zraka sa sjevera Europe, kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg, najprije u najvišim predjelima Gorskog kotara, a potom i u nižim.

Kad smo kod nizina, prolazno koja pahulja može zalepršati i u Banovini i Kordunu, u noći na nedjelju i u nedjelju ujutro.

Nedjelja će biti vjetrovita duž obale.

U početku će još puhati jugo na jugu Jadrana, dok će sjevernije na moru zapuhati bura, s olujnim, moguće i orkanskim udarima, pod Velebitom. Treba računati na probleme u prometu i hladnije prilike. Iako, nedjelja će biti sunčana od jutra na sjevernom Jadranu, od sredine dana i u središnjim i zapadnim predjelima unutrašnjosti, dok će se na jugu, i istoku zadržati tmurnije.