Veliki Telemach Dan sporta održan u Vinkovcima

0

Telemach Dan sporta turneja po Slavoniji

Nakon Slavonskog Broda, Vinkovci su danas ugostili veliko sportsko-edukativno događanje.

NK Cibalia bio je poprište napetih natjecanja u graničaru i atletici u sklopu Telemach Dana Sporta.

Zabavni program upotpunile su djevojke cheerleading kluba MA&CO.


Zamjenik gradonačelnika Josip Romić, predsjednik zajednice sportova grada Vinkovci Mario Jurić, V.D.pročelnik upravnog odjela za sport i demografiju županije Mario Meštrović zdušno su navijali za svoje najmaleđe sugrađane.


Baklju Plazma Sportskih igara mladih donio je Romeo Sušac reprezentativac Hrvatske u malom nogometu i član malo nogometnog kluba Aurelia.


Sportsko- edukativni dan okupio je osnovnoškolsku djecu koja su se natjecala u graničaru i atletici. Najbolje ekipe i najbrži trkači izborili su plasman na državnu završnicu Telemach Dana sporta koja će se održati sredinom srpnja u Splitu.

‘Tjelesna aktivnost jedan je od najvažnijih preduvjeta pravilnog funkcioniranja organizma, a ima i brojne pozitivne psihološke utjecaje kao što su smanjenje napetosti i stresa, povećanje samopouzdanja i jačanje timskog duha, što u konačnici doprinosi stvaranju zdravog društva’’ – istaknula je Andrea Šalinović iz Telemach Hrvatska.


 

Najspretnija u graničaru za godište 2013. i mlađi bila je ekipa Pčelice u 2011. i mlađi Akani dok su najbrži trkači: Nikolina Dogan, Borna Marić, Vladimir Grubić i Katarina Dumbovečak  koji su zasluženo osvojili zlatne medalje.


Telemach Dan sporta  se  u četvrtak seli u Osječko-baranjsku županiju, na osječko igralište Srednjika.

Telemach Dan sporta ove godine održat će se u 26 gradova u svim županijama Hrvatske. Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan.


Otvorene su prijave za sve sportske discipline Plazma Sportskih igara mladih: Tommy turnir u malom nogometu, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, Fide turnir u šahu, stolnom tenisu, Hrvatska pošta Cup u tenisu) Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Prijave su otvorene na: www.igremladih.hr