Vikend izvješće Policijske uprave vukovarsko-srijemske

0

Foto: Ilustracija

Policija nastavlja s pojačanim aktivnostima usmjerenim na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

Tijekom vikenda, od 16. do 18. listopada na području PU vukovarsko-srijemske evidentirano je devet prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i sedam prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta.
Oko 12,20 sati 17. listopada na cesti između Starih Jankovaca i Vinkovaca 52-godišnja vozačica osobnog automobila vinkovačkih registracijskih oznaka prešla je vozilom na lijevu prometnu traku kolnika i udarila u teretni automobil bugarskih registracijskih oznaka kojim je suprotnim smjerom upravljao 38-godišnji bugarski državljanin. U prometnoj nesreći 52-godišnjakinja je zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život te je zbog težine ozljeda iz OŽB Vinkovci prevezena u KBC Osijek.
U Borovu je jučer, 18. listopada oko 19 sati, 43-godišnji vozač osobnog automobila udario 47-godišnju pješakinju koja se kretala uz rub kolnika, pri čemu je pješakinja lakše ozlijeđena.
Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Slakovcima, Županji, Vinkovcima, Ivankovu i u Vukovaru (3).
Tijekom vikenda 13 vozača zatečeno je s prisutnošću alkohola u organizmu, od kojih je pet vozača smješteno u posebne prostorije policije do otriježnjenja. Najveća zabilježena koncentracija od 1,9 g/kg utvrđena je kod 41-godišnjeg vozača osobnog automobila na županijskoj cesti između Nuštra i Cerića.
Stacionarne kamere za nadzor cestovnog prometa zabilježile su 15 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.