Četvrtak, 29 srpnja, 2021
30.1 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaVikend izvješće prometne policije

Vikend izvješće prometne policije

I ovaj vikend nastavljen je trend zatjecanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu

Tijekom proteklog vikenda, od 3. do 5. srpnja na području PU vukovarsko-srijemske evidentirano je pet prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće su ukupno četiri osobe lakše ozlijeđene (Vinkovci, Drenovci), dok je u tri prometne nesreće nastupila samo materijalna šteta (Vrbanja, Otok, Bošnjaci).
U prometnoj nesreći 3. srpnja u 23 sata na raskrižju ulica Ljudevita Gaja i Kralja Zvonimira u Vinkovcima, uslijed oduzimanja prednosti prolaska drugom vozilu jedna osoba je lakše ozlijeđena. Netom nakon toga, u 23,40 sati na cesti Soljani-Drenovci u slijetanju vozila s ceste uslijed neprilagođene brzine tri osobe su lakše ozlijeđene.
Prilikom pojačanog nadzora cestovnog prometa tijekom vikenda 18 vozača zatečeno je s prisutnošću alkohola u organizmu, od kojih je šest vozača smješteno u posebne prostorije policije do otriježnjenja. Najveća zabilježena koncentracija od 3,19 g/kg utvrđena je kod 47-godišnjeg vozača osobnog automobila u Vinkovcima.
S obzirom da je nastavljen trend zatjecanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu (tijekom vikenda 15.-17. svibnja devet vozača je isključeno iz prometa, tijekom vikenda 22.-24. svibnja  iz prometa je isključeno 18 vozača, tijekom vikenda 29.-31. svibnja 13 vozača, tijekom vikenda 5.-7. lipnja 17 vozača, tijekom vikenda 12.-14. lipnja 23 vozača, tijekom vikenda 19.-21. lipnja 15 vozača, tijekom vikenda 26.-28. lipnja 12 vozača i tijekom vikenda 3.-5. srpnja 18 vozača) policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.