Vikend izvješće PUVS-rekorder sa prisutnošću alkohola 3,00 g/kg u organizmu

0

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 13. listopada do 15. studenog, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su četiri prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene i tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta.

U 11,10 sati 14. studenog u ulici Priljevo u Vukovaru, zbog nepropisnog kretanja vozilom kolnikom, 60-godišnja vozačica je izgubila nadzor nad osobnim automobilom pri čemu je vozilom sletjela s kolnika. U prometnoj nesreći vozačica i 67-godišnja putnica lakše su ozlijeđene.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Mohovu, Vrbanji i na graničnom prijelazu Tovarnik.

Tijekom vikenda policijski službenici zatekli su 15 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija je zabilježena kod 29-godišnjeg vozača osobnog automobila s prisutnošću alkohola 3,00 g/kg alkohola u organizmu, koji je smješten u posebne službene prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstava.

Stacionarne kamere za nadzor cestovnog prometa zabilježile su 33 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Policija nastavlja provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.

Izvor:PUVS