Ponedjeljak, 27 rujna, 2021
16.7 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaVikend izvješće Vukovarsko srijemske prometne policije

Vikend izvješće Vukovarsko srijemske prometne policije

Tijekom vikenda, od 19. do 21. lipnja 2020. godine dogodilo se 13 prometnih nesreća, od čega 11 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta, jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena i jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena.

U prometnoj nesreći koja se dogodila 19. lipnja oko 18 sati u ulici Dragutina Žanića Karle u Vinkovcima teže je ozlijeđen biciklist uslijed pada na kolnik pješačke staze zbog neoprezne vožnje.

Oko 1 sat 19. lipnja na nerazvrstanoj cesti u blizini mjesnog groblja u Komletincima 18-godišnjak iz Komletinaca je, upravljajući pod utjecajem alkohola u organizmu (1,18g/kg), izgubio nadzor nad upravljačem osobnog automobila „Opel Astra“ vinkovačkih registracijskih oznaka te sletio u desni odvodni kanal. Uslijed udara u kosinu kanala, putnik u istom automobilu, 18-godišnjak iz Otoka, lakše je ozlijeđen. Nakon prometne nesreće mladi vozač je napustio mjesto prometne nesreće, a da o prometnoj nesreći nije obavijestio najbližu policijsku upravu ili policijsku postaju odnosno nije sačekao dolazak ovlaštene službene osobe koja obavlja očevid. Ubrzo je pronađen u obiteljskoj kući u Komletincima.
Zbog počinjenih prekršaja vozaču slijedi optužni prijedlog Općinskom sudu Vinkovci.

Ističemo kako je 15 vozača zatečeno s prisutnošću alkohola u organizmu, od kojih su tri vozača smještena u posebne prostorije policije do otriježnjenja. Najveća zabilježena koncentracija od 1,83 g/kg utvrđena je kod 30-godišnjeg vozača osobnog automobila u Sotinu, nakon čega je smješten u posebnu prostoriju do otriježnjenja.

S obzirom da je nastavljen trend zatjecanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu (tijekom vikenda 15.-17. svibnja 9 vozača je isključeno iz prometa, tijekom vikenda 22.-24. svibnja  iz prometa je isključeno 18 vozača, tijekom vikenda 29.-31. svibnja 13 vozača, tijekom vikenda 5.-7. lipnja 17 vozača, tijekom vikenda 12.-14. lipnja 23 vozača i tijekom vikenda 19.-21. lipnja 15 vozača) policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.