Vikend izvješće Vukovarsko srijemske prometne policije

0

Tijekom vikenda, od 19. do 21. lipnja 2020. godine dogodilo se 13 prometnih nesreća, od čega 11 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta, jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena i jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena.

U prometnoj nesreći koja se dogodila 19. lipnja oko 18 sati u ulici Dragutina Žanića Karle u Vinkovcima teže je ozlijeđen biciklist uslijed pada na kolnik pješačke staze zbog neoprezne vožnje.

Oko 1 sat 19. lipnja na nerazvrstanoj cesti u blizini mjesnog groblja u Komletincima 18-godišnjak iz Komletinaca je, upravljajući pod utjecajem alkohola u organizmu (1,18g/kg), izgubio nadzor nad upravljačem osobnog automobila „Opel Astra“ vinkovačkih registracijskih oznaka te sletio u desni odvodni kanal. Uslijed udara u kosinu kanala, putnik u istom automobilu, 18-godišnjak iz Otoka, lakše je ozlijeđen. Nakon prometne nesreće mladi vozač je napustio mjesto prometne nesreće, a da o prometnoj nesreći nije obavijestio najbližu policijsku upravu ili policijsku postaju odnosno nije sačekao dolazak ovlaštene službene osobe koja obavlja očevid. Ubrzo je pronađen u obiteljskoj kući u Komletincima.
Zbog počinjenih prekršaja vozaču slijedi optužni prijedlog Općinskom sudu Vinkovci.

Ističemo kako je 15 vozača zatečeno s prisutnošću alkohola u organizmu, od kojih su tri vozača smještena u posebne prostorije policije do otriježnjenja. Najveća zabilježena koncentracija od 1,83 g/kg utvrđena je kod 30-godišnjeg vozača osobnog automobila u Sotinu, nakon čega je smješten u posebnu prostoriju do otriježnjenja.

S obzirom da je nastavljen trend zatjecanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu (tijekom vikenda 15.-17. svibnja 9 vozača je isključeno iz prometa, tijekom vikenda 22.-24. svibnja  iz prometa je isključeno 18 vozača, tijekom vikenda 29.-31. svibnja 13 vozača, tijekom vikenda 5.-7. lipnja 17 vozača, tijekom vikenda 12.-14. lipnja 23 vozača i tijekom vikenda 19.-21. lipnja 15 vozača) policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.