Vikend rekorder s 2,82 g/kg alkohola u organizmu

0

Foto: Ilustracija pixabay

Tijekom vikenda policijski službenici zatekli su 19 alkoholiziranih vozača u prometu, a vozača s najvećom izmjerenom koncentracijom očekuje novčana kazna u iznosu od 10.000 do 20.000 kuna ili kazna zatvora u trajanju od 60 dana te šest negativnih prekršajnih bodova.

Tijekom blagdanskog vikenda, od 15. do 18. travnja na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je 15 prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 12 s materijalnom štetom.

Na županijskoj cesti Privlaka-Otok, 21-godišnji vozač osobnog automobila zbog neprilagođene brzine kretanja vozila gustoći prometa u zavoju sletio je s ceste, pri čemu je lakše ozlijeđen.

U Starim Mikanovcima, 20-godišnja vozačica pod utjecajem alkohola u organizmu (1,42 g/kg) zbog nepropisne radnje vozilom sletjela je s ceste pri čemu je lakše ozlijeđena, a očevidom je utvrđeno da u trenutku prometne nesreće nije koristila sigurnosni pojas.

Na državnoj cesti Posavski Podgajaci-Rajevo selo, 33-godišnji vozač osobnog automobila pod utjecajem alkohola u organizmu (1,55 g/kg) zbog neprilagođene brzine kretanja vozila sletio je s ceste pri čemu je lakše ozlijeđen.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vinkovcima (2), Iloku (2), Rokovcima, Županji, Mirkovcima, Ivankovu, Bršadinu, Cerni, Gunji i Drenovcima.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 19 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,82 g/kg zabilježena je kod 30-godišnjeg vozača u Bošnjacima. Sukladno članku 199. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, ovog vozača očekuje novčana kazna u iznosu od 10.000 do 20.000 kuna ili kazna zatvora u trajanju od 60 dana te šest negativnih prekršajnih bodova ako pravomoćnom odlukom o prekršaju bude proglašen krivim za prekršaj. Zbog nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu, pet vozača smješteno je u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 93 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila, najviše na cesti kod Gradišta.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno po „4 ubojice u prometu“: upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštena brzina kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna uporaba mobitela