VINKOVAČKA BOLNICA OSTAJE BEZ ISPORUKE LIJEKOVA

0
default

Sastanak predstavnika Hrvatske udruge poslodavaca – Koordinacije veledrogerija s ministrom financija Zdravkom Marićem i ministrom zdravstva Vilijem Berošem u ponedjeljak, prekinut je nakon pola sata. Sastanak su napustili predstavnici HUP – Koordinacije veledrogerija.

U situaciji u kojoj veledrogerije traže uplatu 2,7 milijardi kuna do kraja godine do kraja godine i dogovor o otplatnom planu za ostali dio duga do ukupnih pet milijardi kuna, a što žele riješiti do 30. lipnja iduće godine, ponuda Vlade za trenutačnu isplatu tek 200 milijuna kuna, za predstavnike četiriju najvećih veledrogerija, koje lijekovima i medicinskim proizvodima opskrbljuju 70 posto tržišta, bila je neprihvatljiva te su prekinuli pregovore.

Tako se 80 posto hrvatskih bolnica našlo pred problemom nedostatka lijekova pa i Opća županijska bolnica Vinkovci koja je, kako potvrđuje glasnogovornica Sonja Marinković, u utorak dobila službenu obavijest od dobavljača lijekova da joj se do daljnjega prekida isporuka lijekova zbog nepodmirenoga dugovanja prenosi novosti hr.

“Za sada normalno radimo i pacijenti u idućih tjedan, dva nemaju razloga za zabrinutost. Nekih lijekova u zalihama imamo za tjedan, a nekih za dva tjedna, ali, ako se nešto ne dogodi nabolje u razgovorima hrvatske Vlade i veledrogerija i dobavljača lijekova, dolazi u pitanje daljnji rad naše bolnice”, istaknula je Sonja Marinković.