Vinkovački gradonačelnik na udaru oporbe i ljutih susjeda, traži se ostavka

0

Foto: Đuro Karalić

Vinkovački gradski vijećnik Ključa Hrvatske Goran Kajkić zatražio je danas ostavku gradonačelnika Vinkovaca Ivana Bosančića optuživši ga da je loš primjer građanima i da mu građani Vinkovaca više ne vjeruju.

“Pozivam ga da podnese ostavku i to bi mu bio najbolji potez koji bi povukao”, kazao je Goran Kajkić na konferenciji za novinare koju je sazvao zajedno s Josipom Jelićem, koji je susjed gradonačelnika Bosančića, a kojega je optužio za verbalni napad i prijetnju koji se dogodio prije oko mjesec dana tijekom proslave koju je u stanu te večeri imao gradonačelnik.

Po Jelićevim riječima, nakon što više nije mogao izdržati glasnu glazbu koja je dopirala iz gradonačelnikova stana pozvao je policiju te je po dolasku policijske ophodnje došlo do verbalne prepirke u kojoj mu je gradonačelnik Bosančić, kako je kazao, izrekao niz ružnih riječi.

Jelić je novinarima pokazao i policijski zapisnik u kojem se navodi kako policijska ophodnja koja je pozvana na mjesto događaja nije zabilježila išta vrijednoga spomena te da u cijelom slučaju ne postoje elementi kaznenog djela kao niti prekršaja iz domene remećenja javnog reda i mira te se Jelića usmjerava na građansku parnicu.

Prozvani gradonačelnik Bosančić, komentirajući slučaj, kazao je kako je slavlje prethodno najavio svim stanarima u zgradi, pa i Jelićima i nitko mu se nije požalio na preglasnu glazbu.

“Nikome iz zgrade ne smeta, osim njima, ali oni sve prijavljuju. Ispričavam se ako smo bilo kome u nekom trenutku zasmetali i mi gradonačelnici smo ljudi”, kratko je prokomentirao slučaj gradonačelnik Ivan Bosančić piše press 032.