Četvrtak, 11 kolovoza, 2022
26 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaVINKOVAČKI LAĐARI: Na Dunavu će veslati 40 km od Batine do Aljmaša

VINKOVAČKI LAĐARI: Na Dunavu će veslati 40 km od Batine do Aljmaša

VINKOVCI – Iako su Vinkovački lađari završili na posljednjem mjestu na Kupu Borovik, zadovoljni su se vratili kući jer su popravili svoj rezultat s nedavne utrke na Jarunu za 12 minuta.

– Nismo postigli veliki rezultat, ali smo napravili ogroman pomak u odnosu na Jarun. Sretni smo zbog toga i dalje ćemo nastaviti s treninzima i pripremama za Dan grada i maraton u Metkoviću – kaže osnivač i predsjednik udruge Vinkovački lađari Stjepan Sertić, dodajući kako im je sljedeći nastup 2. srpnja na spustu na Dunavu na relaciji Batina – Aljmaš dugoj 40 kilometara.

– Jedna zahtjevna disciplina na kojoj ćemo nastupiti prvi put i nadamo se uspješnom završetku – nastavlja Sertić pojašnjavajući kako ovdje nije riječ o klasičnoj utrci lađa, nego su natjecatelji u kanuističkim i kajakaškim čamcima u raznim disciplinama. Vinkovčani će biti gosti sa svojom lađom i tako promovirati lađare, a to je prilika za kvalitetan trening. Sve je to uvertira u ono što slijedi za Dan grada, kada će se na Bosutu održati tri maratona – lađarskih ekipa, mladih od 10 do 16 godina i tradicionalni maraton lađa za osobe s invaliditetom.

  • Imat ćemo puno popratnih sadržaja koje ćemo mi lađari organizirati, a uz maraton bit će i međunarodna kajakaška regata, na kojoj će, uz naše, nastupiti i ekipe iz BiH – kaže Sertić.

glas-slavonije hr

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije