Vinkovački ugostitelji večeras će upaliti svijeće ispred svojih zatvorenih lokala

0

Foto: Vinkulja hr

Nakon što se broj zaraženih prepolovio od početka do kraja rujna, u listopadu je počeo rapidno rasti, pa je, s ciljem smanjenja širenja zaraze i broja hospitaliziranih, Vlada Republike Hrvatske donijela nove, puno strože mjere. S novim mjerama živjet ćemo najmanje do Badnjaka, a time su posebno nezadovoljni ugostitelji čiji su objekti od jučer s ključem u bravi.

Poslovanje je ugroženo, sektoru je pod hitno potrebna pomoć – složni su svi ugostitelji Hrvatske, ali i Vinkovaca kojima je novi paket mjera donio potpunu obustavu rada. Mjere su na snazi najmanje do 21. prosinca, a ako se tako stanje nastavi i ako izostane adekvatna pomoć Vlade, mnogi će imati neprocjenjive posljedice na opstojnost posla.

Ove (ne)prilike sustigle su i vinkovačke ugostitelje. U ovim lijepim danima i najradosnijem mjesecu u godini žele dati svoj glas, pa će vlasnici vinkovačkih kafića i restorana danas, točno u 19 sati, ispred svojih ugostiteljskih objekata upaliti svijeću. Napominju kako ovu združenu akciju svatko može protumačiti kako želi, pa njezin cilj možemo samo nagađati. Možda je upravo to način da unatoč ovoj, mnogima naizgled bezizlaznoj situaciji, poruče da i dalje žive i s ostalim sugrađanima slave blagdan Božića. S druge strane, možda žele podsjetiti na velike gubitke koje im je donio proljetni lockdown i zbog kojega Božić ove godine zasigurno neće biti isti prenosi novosti hr.