Vinkovčani “HPD Cibalia” na krovu Balkana

0

U organizaciji HPD Cibalia Vinkovci 49 planinara od 23 do 73 godine iz HPD Cibalia, Raduša Uskoplje, Kuk Travnik, Stožer Bugojno, Sveti Ilija Baška voda, Strinež Crkvenica i Rudač Moravice od 23-27.08.2023. godine osvajali su vrhove po Bugarskoj i prezentirali tamo mjesto i zavičaje odakle dolaze.

Glavni cilj izleta je bilo osvojiti vrh Musala 2925 m koji je najpoznatiji i kao najviši vrh na Balkanu i osvojiti Crni vrh 2290 m koji je najviši vrh nacionalnog parka Vitoša koji se nalazi odmah pored Sofije. Ovaj izlet je bio prava avantura za sve nas i možemo reći da je sve prošlo odlično jer su skoro svi osvojili oba vrha koja smo imali u planu – rekao je Igor Nađ predsjednik HPD Cibaliq.

HPD Cibalia Vinkovci nastavlja i dalje sa svojim aktivnostima već 03.09.2023. godine kad su domaćini 9. Pohoda na Frušku goru na koji svake godine dođe sve više planinara i ostalih ljubitelja prirode obilazeći kontrolnu točku Hrvatske planinarske obilaznice vidikovac Skandala 253 m i najvišlju točku Vukovarsko-srijemske županije vrh Liska.

Ovim putem pozivaju sve zainteresirane da im se jave, dođete i uveličate njihovu manifestaciju.