Ponedjeljak, 18 listopada, 2021
10.6 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSportVinkovčani ostvarili odlične rezultate na PH u Zadru, vrativši se kući sa...

Vinkovčani ostvarili odlične rezultate na PH u Zadru, vrativši se kući sa 16 medalja

U Zadru je održano Prvenstvo Hrvatske i Jiu-Jitsu Challenge turnir za seniore bijelih i plavih pojasa na kojem su nastupale i Vinkovačke rode.


Domaći borci su ostvarili odlične rezultate vrativši se kući sa 16 medalja. Na prvenstvu Hrvatske zlatne medalje su osvojili Zvonimir Vid Lasić (do 66 kg), Magdalena Bliml (do 57 kg) i Erika Celik (do 63 kg), dok su na Challenge turniru zlato uzeli Mato Brkić (seniori do 85 kg), Šima Kolarević (seniori do 69 kg) te Stjepan Neubauer (do 69 kg).

Magdalena Bliml ističe kako je bilo puno kvalitetnih boraca i da borbe nisu bile nimalo lagane.

“Organizacija natjecanja je bila dobra, bilo je puno dobrih boraca. Borbe su bile teške, pogotovo posljednja jer sam se borila pet minuta, umorila sam se, ali se na kraju isplatilo.”

Naglašava te dodaje kako joj je puno značila podrška od kuće.

“Imala sam veliku podršku od mojih što me je jako ohrabrilo”, rekla je odmila zvana Lenka.

Rode su nastupale i u ekipnom natjecanju gdje su se dva puta penjali na postolje. U seniorskoj konkurenciji su osvojili 3. mjesto, dok su se na Jiu-Jitsu Challenge popeli na najviše postolje. Spomenimo kako su medalje osvajili Luka Zovko (srebro do 66 kg i 16 godina), Toni Vuković (srebro do 77 kg, juniori), Ivan Gajačević (bronca i srebro do 85 kg), dok su nastupe upisali i Matej Gajčević, Filip Marić te Domagoj Begonja, a debitirali su Vanja MandekLeonu Dolić i Antonijo Matijašević.


Predsjednik kluba Miro Erkapić ne krije oduševljenje: “Napravili smo stvarno odličan rezultat, nastupili smo s mješovitom ekipom svih uzrasta. U seniorskoj konkurenciji smo ekipno uzeli 3. mjesto, a na Challenge turniru smo rasturili – tu smo imali 3 zlata i 3 srebra, a ekipno smo bili ispred svih.”

Dodaje kako je Challenge turnir organiziran za popularizaciju samog sporta.

“Challenge turnir se održavao odmah poslije PH, isti dan, samo za bijele i plave pojaseve u cilju omasovljenja sporta kako bi uključio i početnike. Nije bilo razgraničenja, pa su se mogli boriti bijeli protiv crnog pojasa, a iz tog razloga je organiziran turnir.”


U studenom bismo mogli imati promociju Jiu-Jitsu i u Vinkovcima.

“Planiramo biti domaćini turnira u Novom Selu. Nećemo ga napraviti u kimonu, nego u no-gi opremi, jednoj varijanti u majicama i sportskim hlačicama, više bazirano na hrvanje nego na judo, ali isti sport. To je na rasporedu u 11. mjesecu, a za prosinac ćemo vidjeti što on nosi u kalendaru natjecanja”, zaključuje Erkapić.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.