VINKOVCI: Centar za Socijalnu skrb obilježili godišnjicu tragično preminulih kolega iz Đakova

0

Sindikalna podružnica Centra za socijalnu skrb Vinkovci danas je u 12 sati i 5 minuta, minutom šutnje i paljenjem svijeća obilježila godišnjicu tragične pogibije svojih kolega, Blaženke Poplašen i Ivana Pavić, djelatnika Centra za socijalnu skrb Đakovo.

Đakovo: utorak 09.07.2019 došlo do oružanog napada na dvoje djelatnika sustava socijalne skrbi, socijalnu radnicu i pravnika.

Socijalna radnica je poginula na mjestu, a pravnik je teško ranjen. Počinitelj je korisnik Centra za socijalnu skrb, koji se navodno liječio na psihijatriji, a kojem je oduzeta poslovna sposobnost te mu je ubijena socijalna radnica bila skrbnica.

Ubojica je nakon ulaska u zgradu, na čijem ulazu je zaštitar, otišao do sobe u kojoj je radila ubijena socijalna radnica, a koja je udaljena svega 5-6 metara od zaštitarske sobe. Ubrzo su se začuli hici, nakon kojih je iz ureda koji se nalazi preko puta ovoga u kojem je bila socijalna radnica izašao pravnik kojem je počinitelj pucao u glavu.

NA 40 godina zatvora osječki Županijski sud je nepravomoćno osudio Andriju Drežnjaka, optuženog za prošlogodišnje teško ubojstvo dvoje radnika đakovačkog Centra za socijalnu skrb.