Srijeda, 28 rujna, 2022
12 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaVINKOVCI: EDUKATIVNI SPRMNICI ŠKOLAMA I VRTIĆIMA, KOMPOSTERI KUĆANSTVIMA

VINKOVCI: EDUKATIVNI SPRMNICI ŠKOLAMA I VRTIĆIMA, KOMPOSTERI KUĆANSTVIMA

U Agenciji za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA-i, kroz projekt vrijedan gotovo milijun kuna, osigurali nabavku edukativnih spremnika i kompostera

EDUKATIVNI SPRMNICI ŠKOLAMA I VRTIĆIMA, KOMPOSTERI KUĆANSTVIMA

U prostoru vinkovačkih osnovnih škola, vrtića i dječjih igrališta bit će postavljeno ukupno 30 edukativnih dječjih setova od po tri spremnika za odvajanje plastike, papira i stakla/bio otpada koji će biti prilagođeni uzrastu djece. Također, za kućanstva je osigurano ukupno 1.500 kompostera od 350 litara za odvajanje bio otpada.

Edukativni spremnici i komposteri osigurani su kroz projekt koji provodi Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA-a, prijavljen u sklopu Javnog poziva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u svibnju ove godine. Iz VIA-e ističu kako je vrijednost projekta 971.687,25 kuna od čega je 40% sufinancirano sredstvima FZOEU-a.


„Cilj projekta je smanjiti količine biorazgradivog otpada koji se odlaže na odlagalištima, te povećanje stope odvojenog prikupljanja komunalnog otpada. Nabavkom i postavljanjem edukativnih spremnika kod škola, vrtića i novih dječjih igrališta, želimo naše najmlađe podučiti kako pravilno odvajati otpad te zašto je važno recikliranje i zaštita okoline u kojoj svakodnevno provode svoje vrijeme u igri“, objašnjava v.d. pročelnika Upravnog odjela komunalnog gospodarstva i uređenja grada Marko Dujmić.

Kroz raniji poziv, dodaje, nabavljeni su spremnici za odvajanje papira i plastike, a sada stižu i komposteri kako bi zaokružili cijelu priču i kako bi građani imali sve potrebno za potpuno odvajanje otpada već u svojim kućama.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije