Vinkovci kao centar gospodarstva istočne Hrvatske dobili 111 hektara zemljišta vrijednog preko 184 milijuna kuna

0

Vinkovci kao centar gospodarstva istočne Hrvatske dobili 111 hektara zemljišta vrijednog preko 184 milijuna kuna

OD DANAS SVI PUTEVI INVESTITORE VODE U VINKOVCE

Vinkovačka industrijska zona Zalužje uskoro će biti proširena za dodatnih 111 hektara zemljišta – vijest je to koja se u gradu na Bosutu dugo čekala, a koja je danas i službeno potvrđena.

Najveća je ovo i najznačajnija dodjela Vlade RH Vinkovcima koji nikada do sada nisu imali na raspolaganju ovoliko veliku površnu na ovako atraktivnoj lokaciji. Osigurani su preduvjeti za realizaciju projekta od neprocjenjive važnosti za razvoj samoga grada i ovog dijela Slavonije, projekta ključnog za gospodarski rast, dolazak investitora i otvaranje novih radnih mjesta.

„Prije svega želim zahvaliti premijeru Andreju Plenkoviću i Vladi RH što su prepoznali važnost trenutka jer upravo će projekt proširenja zone Zalužje sa zemljištem vrijednosti preko 184 milijuna kuna biti najveći vinkovački razvojni projekt u sljedećem razdoblju. Stvaranje uvjeta za rast i razvoj gospodarstva apsolutni nam je prioritet, a upravo nova proširena Industrijska zona Zalužje temelj je naših nastojanja u budućem razdoblju. Vinkovački gospodarstvenici godinama unazad bilježe sjajne rezultate, a na ovaj način osigurat ćemo im sve potrebne uvjete za dodatni rast“, komentar je gradonačelnika Ivana Bosančića na odlične vijesti iz Zagreba.


Nova zona će, objašnjava gradonačelnik, biti kreirana prema potrebama gospodarstvenika, vinkovački poduzetnici dobit će priliku za proširenje poslovanja, a očekuju i nove investitore koji će osigurati nove tehnologije, nove djelatnosti te što je najvažnije nova radna mjesta.

„Imajući u vidu moderne gospodarske trendove te ciljeve ulaganja Europske unije za naredno razdoblje, proširenjem zone Zalužje stvorit ćemo preduvjete za dugoročno rješavanje pitanja budućeg gospodarskog i industrijskog razvoja na vinkovačkom području. Prošireni dio Zalužja izgradit će se kao održiva, pametna i digitalna zona, a investitorima ćemo osim dostupnog zemljišta ponuditi i potpunu infrastrukturnu opremljenost, prometnu povezanost te lokalnu i regionalnu vlast angažiranu u privlačenju investicija i otvorena za suradnju“, ističe gradonačelnik.

Sukladno Europskom zelenom planu, u Vinkovcima planiraju prošireni dio Industrijske zone organizirati u vidu “SMART“ zone u kojoj će se pametnim rješenjima objediniti nadzor i upravljanje poduzetničkom infrastrukturom i omogućiti značajne energetske uštede. Pomoću pametnih senzora, pametnih mjerila i kamera osigurat će se briga o okolišu, utrošak energenata te ojačati sigurnost u zoni.

U svrhu pružanja podrške i pratećih sadržaja svim poduzetnicima u zoni na raspolaganju će biti Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA d.o.o., Tehnološki park Vinkovci i Poduzetnički inkubator Vinkovci kao poduzetničko potporne institucije grada Vinkovaca.