VINKOVCI: Najavljena akcija “Od izvora do mora”, u subotu čistimo Sopot

0

Na sam Dan planeta Zemlje Grad Vinkovci najavljuje ovogodišnje izdanje nacionalne ekološke akcije koja je prošle godine Vinkovcima osigurala status jednog od ekološko-volonterski najaktivnijih gradova u Hrvatskoj.

Prije godinu dana očišćena su jezera Banja, u akciji Od izvora do mora sudjelovalo je gotovo 150 volontera te je skupljeno preko 12 tona otpada. Zahvaljujući sjajnom angažmanu naših velikih i malih sugrađana osvojeno je prvo mjesto u kategoriji srednjih gradova čime je osigurana prva nagrada koja je podrazumijevala nabavku i sadnju 90 mladih stabala na nekoliko lokacija u gradu.

“Ove godine čistimo izletište Sopot, okupljanje je u subotu 27. travnja u 9 sati u prostorima Moto kluba Vinkovci na Sopotu, dok sama akcija nosi predznak sadnje stabala u gradovima kako bi se smanjile emisije CO2 i utjecalo na smanjenje temperature zraka. I ovoga puta osigurali smo vreće, rukavice i drugu radnu opremu za naše volontere” pozivaju iz Grada na još jedno eko druženje.

Vidimo se u subotu na još jednom eko druženju kojim ćemo doprinijeti ljepšem i čišćem okolišu i ukazati na važnost pravilnog odlaganja otpada, a ako se potrudimo, možemo i do novog priznanja i nove vrijedne nagrade kojom bi dodatno ozelenili naš grad