Vinkovci: Pronađeno i oduzeto 45 kilograma duhana

0
2772

Foto: Ilustracija

Vinkovački policijski službenici otkrili su mjesto gdje je 68-godišnjak odložio 8 vreća s duhanom kojim je nedozvoljeno trgovao

Vinkovački policijski službenici su 3. siječnja oko 13,30 sati zatekli 68-godišnjaka koji se kretao iz šumarka u Ulici kralja Zvonimira u Vinkovcima noseći u ruci crnu vreću u kojoj se nalazilo 10 vrećica sa sitno rezanim duhanom.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljena trgovina, 68-godišnjak je priveden u službene prostorije policije, a obilaskom navedenog šumarka policijski službenici uočili su još osam crnih vreća u kojima se nalazio sirno rezani duhan.

Na mjestu pronalaska policijski službenici proveli su očevid u sklopu kojeg su oduzete vreće s ukupno 45,7 kg sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Potom su, temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, provedene pretrage dva osobna automobila vinkovačkih registracijskih oznaka i pretraga doma i drugih prostorija 68-godišnjaka, gdje su pronađene i oduzete jedna vrećica s manjom količinom sitno rezanog duhana te precizna digitalna vaga. Na jednom osobnom automobilu pretragom su uočene preinake pogodne za krijumčarenje radi čega je, u sklopu dokazne radnje očevida, navedeni automobil oduzet i smješten u štićeni prostor policije.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv 68-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo Nedozvoljena trgovina, dok je nadležnom područnom carinskom uredu dostavljena obavijest o počinjenom prekršaju iz Zakona o trošarinama.