Vinkovci provala u obiteljskoj kući, Račinovci otuđeno gorivo radnog stroja

0

Fotografija: ilustracija

Jučer, 14. prosinca tijekom poslijepodneva provaljeno je u obiteljsku kuću 55-godišnjaka u ulici Pavleka Miškine u Vinkovcima te je otuđen nakit.

Iskorištena je odsutnost supružnika obiteljske kuće uslijed čega je došlo do nestanka nekoliko komada raznih nakita, a ukupna materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

Policija je provela očevid te će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima, zbog sumnje da je učinjeno kazneno djelo Teška krađa.

U razdoblju od 12. do 14. prosinca u mjestu Račinovcima provaljeno je u radni stroj parkiran u ulici Vladimira Nazora, vlasništvo vinkovačke tvrtke za građevinarstvo i trgovinu te iz rezervoara otuđena određena količina pogonskog goriva.
Vinkovačka građevinska tvrtka će podnijeti odštetni zahtjev radi materijalne štete koja im je nastala u ovom događaju.

Policijski službenici obavili su neophodne izvide na mjestu događaja te slijedi daljnje kriminalističko istraživanje.

Nadležnom državnom odvjetništvu podnijet će se kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa iz članka 229 stavak 1 KZ RH-e.

Poduzimaju se opsežne mjere kriminalističkih istraživanja izvijestili su iz policijske uprave VS.

Jučer, 14. prosinca prilikom granične kontrole na graničnom prijelazu Tovarnik hrvatski državljanin predočio je policijskim službenicima krivotvoreni negativan nalaz PCR testa na COVID-19.

Naime, pri ulaznoj graničnoj kontroli u 10,15 sati, policijski službenici su provjerom vjerodostojnosti isprava utvrdili kako je 40 godišnjak iz  Markušice predočio krivotvoreni obrazac negativnog PCR testa na Sars-Cov2, čime je navedeni osumnjičenik zlouporabom testa namjeravao izbjeći obvezu i propisanu samoizolaciju, sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH.

Osumnjičenik je kriminalistički istražen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenje isprave iz članka 278. stavka 1. i 3. KZ-a RH-e te je nadležnom državnom odvjetništvu protiv njega podnijeta kaznena prijava redovnim putem.

Primjenjujući u smislu ove Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, 40. godišnjaku je određena mjera samoizolacije u predviđenom trajanju.