Srijeda, 26 siječnja, 2022
0.2 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaVođinčan kroz naselje upravljao vozilom brzinom od 118 km/h, gdje je dopušteno...

Vođinčan kroz naselje upravljao vozilom brzinom od 118 km/h, gdje je dopušteno 50 km/h.

Foto: Ilulstracija

Stacionarne kamere za nadzor prometa zabilježile su tijekom vikenda 143 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila

Tijekom vikenda, od 7. do 9. svibnja na području Policijske uprve vukovarsko-srijemske evidentirano je osam prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama te sedam prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta. U Vinkovcima, zbog oduzimanja prednosti prolaska drugom vozilu tri putnika su lakše ozlijeđena. Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vinkovcima (4), Trpinji i Drenovcima te na autocesti Zagreb-Lipovac.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli osam vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija od 2,01 g/kg zabilježena je kod 39-godišnjeg vozača u Babinoj Gredi, koji je jedan od tri vozača kojima je tijekom vikenda određena mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 143 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Izdvajamo postupanje policijskih službenika 8. svibnja u Starim Mikanovcima u Đakovačkoj ulici kada su, korištenjem ručnog uređaja za nadzor brzine kretanja vozila, utvrdili kako je 34-godišnji vozač osobnog automobila iz Vođinaca upravljao vozilom brzinom od 118 km/h, na dijelu ceste gdje je dopušteno 50 km/h. Za navedeni prekršaj izrečena mu je novčana kazna u iznosu 10.000,00 kn i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Također, 9. svibnja na autocesti Zagreb-Lipovac, policijski službenici su, korištenjem uređaja za nadzor brzine kretanja vozila tzv. „presretačem“, utvrdili kako je 24-godišnji državljanin Njemačke upravljao vozilom brzinom od 205 km/h na dijelu autoceste gdje je dopušteno 130 km/h. Izrečena mu je novčana kazna u iznosu 5.000,00 kn i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od mjesec dana.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.