Srijeda, 21 travnja, 2021
16.8 C
Vinkovci
Naslovnica Slavonija Vozač kod Osijeka vozio 111 km/h preko ograničenja, drugi tip napuhao 4.9...

Vozač kod Osijeka vozio 111 km/h preko ograničenja, drugi tip napuhao 4.9 promila

Foto ilustracija

PROTEKLOG vikenda na hrvatskim prometnicama nije bilo prometnih nesreća s poginulim osobama, dok je na osječkom području zaustavljen vozač sa 4.9 promila alkohola, izvijestio je u ponedjeljak MUP.

Od ukupno 5507 prekršaja najviše je bilo prekoračenja brzine (2410), a slijede nekorištenje sigurnosnog pojasa (652) i vožnje u alkoholiziranom stanju (342). Prilikom nepropisnog korištenja mobitela uhvaćeno je 307 vozača.

Vozio preko 111 km/h preko ograničenja, “rekorder” napuhao 4.9 promila

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola počinili su vozači u dobi od 31 do 40 godina – 90 takvih prekršaja, kojima je najčešće izmjerena koncentracija alkohola od 0.51- 1.00 g/kg.

Najveće prekoračenje brzine od 201 kilometar na sat zabilježili su policajci PU osječke, dok je najveća izmjerena koncentracija alkohola od 4.9 promila zabilježena na području PU Virovitičko – podravske.

U petak, 5. ožujka, u 23,55 sati, na državnoj cesti broj 2 (Osijek-Klisa) zbog prekoračenju brzine kretanja vozila zaustavljen je 42-godišnji državljanin Srbije. Vozač je upravljao osobnim automobilom, marke BMW i kretao se brzinom od 201 km na sat, van naselja, gdje je brzina ograničena na 90 km na sat. Za počinjeni prekršaj izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 5 000 kuna te zaštitna mjera zabrana korištenja strane vozačke dozvole za upravljanje motornim vozilom na području Republike Hrvatske u trajanju od 1 mjesec.

U nadzoru prometa aktivnosti policije bile su posebice usmjerene prema počiniteljima najtežih prekršaja, prilikom čega je zatečen 21 ponavljač. Dvanaestero recidivista je vozilo prije stjecanja prava, šestero u alkoholiziranom stanju, a petero za vrijeme zabrane upravljanja, dodali su iz Ravnateljstva policije.

Gotovo 30 posto manje poginulih u odnosu na isto razdoblje prošle godine

Protiv 12 recidivista je proveden žurni prekršajni postupak, prilikom čega je policija predložila određivanje maksimalnih kazni.

U prva dva mjeseca 2021. godine u prometnim nesrećama poginulo je 29 osoba, što je 12 osoba ili 29.3 posto manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine kada je poginula 41 osoba piše index hr.

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.