VREMENSKA PROGNOZA: Promjene početkom tjedna, već od sutra će kiša, u gorju i snijeg

0
149

U ponedjeljak navečer na sjevernome Jadranu okrenut će na buru, podno Velebita i s olujnim udarima, koja će se u utorak proširiti i duž ostatka obalem, navodi meteorologinja.

Početkom tjedna očekuje nas promjena vremena uz mjestimičnu kišu, na Jadranu i obilniju i praćenu grmljavinom, a u planinskim krajevima moguća je susnježica i snijeg, prognozira Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a za HRT.

Na Jadranu će puhati mjestimice jako jugo, a potkraj ponedjeljka i u utorak, ponajprije podno Velebita i na udare olujna bura.

Najniža jutarnja temperatura zraka od -2 do 3, na Jadranu između 7 i 12, a najviša dnevna od 9 do 14, na Jadranu između 15 i 19 °C, , javlja Državni hidrometeorološki zavod.

24sata


U nedjelju će biti sunčano, ali tek nakon jutarnje magle, koja se ponegdje može zadržati i tijekom prijepodneva.

  • U nedjelju na Jadranu okreće na jugo, dolazi više oblaka, a poslijepodne ponegdje već može pasti i malo kiše. Početak novog tjedna stoga će biti oblačniji i kišovitiji, mjestimice je moguća i obilna kiša, lokalno praćena grmljavinom. U ponedjeljak navečer na sjevernome Jadranu okrenut će na buru, podno Velebita i s olujnim udarima, koja će se u utorak proširiti i duž ostatka obale – navodi meteorologinja.
24sata