VREMENSKA PROGNOZA: Stiže nagli pad temperature, bit će snijega u gorju i nizinama

0
176

U Zagrebu se u večernjim satima očekuje i mala susnježica, a temperature zraka od 3 do 10 stupnjeva Celzijusa.

Hladnom i promjenjivom vremenu ne bliži se kraj, dapače u nekim dijelovima najavljen i snijeg te bi umjetni snijeg na glavnom Trgu u Zagrebu mogao popodne zamijeniti i onaj pravi.

U Zagrebu se u večernjim satima očekuje i mala susnježica, a temperature zraka od 3 do 10 stupnjeva Celzijusa.

Pretežno oblačno s kišom, osobito na Jadranu i uz njega, a u drugom dijelu dana duž obale nevere, osobito u Dalmaciji, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ)za Hrvatsku za četvrtak.

Najviše suhog vremena na krajnjem istoku. Uz zahladnjenje popodne će kiša ponegdje u gorskim predjelima prelaziti u snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, a snijega krajem dana može biti i u nizinama unutrašnjosti.

Umjeren, u gorju i jak jugozapadni vjetar sredinom dana u okretanju na sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjereno i jako jugo, južni i jugozapadni vjetar, na sjevernom dijelu do kraja dana okrenut će na buru. Do petka ujutro u gorju se očekuje 20-ak centimetara novog snijega, koji je moguć i ponegdje u nizinama.

Najviša dnevna temperatura većinom između 11 i 16 °C, u gorju ponegdje niža.

Idućih dana promjenljivo. U petak kiša, na kopnu i snijeg. U subotu većinom sunčano s hladnim jutrom u unutrašnjosti, a u nedjelju novo naoblačenje s oborinama. Puhat će jaka i olujna bura, u nedjelju jugozapadnjak piše 24 sata hr.